HTML

Voip megoldások a FixTelecom -tól

Voip Távközlési megoldások a FixTelecom -tól Cégünknél a legújabb VoIP-os megoldásokkal foglalkozunk, és sokszor találkozunk olyan megoldásokkal és igényekkel, amelyek hasznosak, valósak és napi problémákat vetnek fel. Na mi pont ezeket tudjuk megoldani. címkefelhő: ip telefonszolgáltató , VoIP,VoIP telefonálás, voip szolgáltató, olcsó telefon, PBX, fixtel, alközpont, isdn központ, telefon központ,telefonközpont, kaputelefon, beléptető rendszer, mellékállomás, híváslista, külföldi hívás, GSM modul,

Friss topikok

Linkblog

Az iPhoneokra alkalmazható a Fring nevű szoftver, ami alkalmas SIP accountok fogadására.

Tehát ha megköti velünk a szerződését az iphone tulajdonos, adott földrajzi helyre, vezs tőlünk egy magyar körzetszámmal rendelkező hívószámot, pl. 62/800-909 akkor ugyanazt az accountot felviheti a Fringbe is. Innentől, ha aktív netkapcsolattal rendelkezik, pl. wifi, akkor tud a világon bárhonnan telefonálni az általunk biztosított vezetékes számról, azaz tud hívást kezdeményezni és fogadni is.

 

Címkék: voip wifi iphone fring

Szólj hozzá!

Az idősebbek gyakrabban használják a "vezetékest"

Hódító úton a kábeltelefon

A fixtelefon-megoldásokat aktívan használók köre egyre szűkül, miközben a telefonálók mind több figyelmet fordítanak a költségek optimalizálására.

Napi Online, 2009. 05. 16. 00:00

A 15 éves vagy idősebb hazai lakosság 49 százaléka, összesen 4,2 millió fő kezdeményezett hívást vezetékes telefonról vagy az internetről az utóbbi negyedévben. A szolgáltatók számára a helyzet nem szívderítő, mivel a fixtelefon-használók száma továbbra is jelentős csökkenést mutat: az egy évvel korábbi adatokhoz képest 6 százalékpontot zuhant az aktív felhasználók aránya, ami hozzávetőleg 500 ezer főt jelent - derült ki a BellResearch által készített infokommunikációs jelentésből, amely 2008 három hónapjára vonatkozott.

Tudatosságra törekszenek

Amikor fix telefonról beszélünk - ideértve a hagyományos vezetékes telefont, a kábeltelefont, a közvetítőválasztásos telefonszolgáltatást és a voip-ot, utóbbinál az internetes telefonálást és a szolgáltatói voip-ot is -, a többségnek a Magyar Telekom, a UPC és az Invitel jut az eszébe. Ha nem a szolgáltatók, hanem a technológia szerint vizsgálódunk, akkor azt láthatjuk, hogy évről évre nő a kábeltelefon- és voip-megoldások ismertsége és ezzel együtt elfogadottsága (teljes elutasítás már csupán a 15 év fölötti lakosság valamivel több mint egytizede részéről érzékelhető). Mindeközben mind kisebb a figyelem a bizonyos hívásirányokban kedvező díjak nyújtására hivatott úgynevezett közvetítőválasztásos telefonszolgáltatást nyújtó cégek iránt.
Mindez nem véletlen, hiszen 2008-ban ez utóbbi szolgáltatást már csupán feleannyi, körülbelül 200 ezer háztartásban vették igénybe, mint a megelőző évben, miközben a kábeltelefon és voip megoldást használók száma tovább nőtt: az előbbi esetében 230 ezer, míg a voip-nál 290 ezer háztartásra. Az internetes telefonálásban a két legkedveltebb szoftvernek a Skype és a Windows Live Messenger számít. A globális piaci trendet azonban - súlyánál fogva - még mindig a hagyományos telefónia alakítja, amely a 2007-2008-as terminusban a lakossági kiskereskedelmi szolgáltatások vonatkozásában két számjegyű visszaesést volt kénytelen elkönyvelni.
A tudatosságra, a költségek optimalizálására való törekvés a telefonálási szokásokban is egyre inkább érezteti hatását - mutatnak rá a BellResearch elemzői. A megkérdezettek 56 százaléka odafigyel, hogy a vezetékes számokat lehetőség szerint ne mobilról, hanem vezetékes telefonról hívja, de az is közel hasonló arányban fordul elő, hogy bizonyos hívásirányokat nem az otthoni készülékről tárcsáznak, illetve egyes időszakokban szinte egyáltalán nem telefonálnak.

Kortól függ
A többség számára elsősorban az otthoni hívások számítanak kézenfekvőnek, de minden ötödik válaszadó a munkahelyén sem csupán hívásfogadásra használja a vezetékes telefont. Az otthoni telefon elsősorban a helyi hívások lebonyolításában tölt be meghatározó szerepet: az innen indított vezetékes telefonhívásoknak átlagosan a 70 százaléka helyi és körzeten belüli, 22 százaléka belföldi távolsági, és mindössze 6 százaléka a mobilhálózatba irányuló hívás. A nemzetközi hívások kifejezetten ritkának számítanak: alig minden hatvanadik beszélgetés esik ebbe a körbe.
A Magyar Infokommunikációs Jelentésből az is kiderül, hogy az idősebbek gyakrabban használják a vezetékes telefont. Míg például a 45 évnél fiatalabbak körében mindössze 43 százalék azok aránya, akik a vizsgált időszakban vezetékes telefonról vagy internetről hívást kezdeményeztek, addig ugyanez a 50-69 éves korosztály 52 százalékára, a 70 éven felülieknek pedig már a 65 százalékára jellemző. Az egy évvel korábbi adatokkal összehasonlítva látható, hogy a legjelentősebb visszaesés a 25-34 évesek között ment végbe.

Évről évre nő a kábeltelefon- és voip-megoldások ismertsége és ezzel együtt elfogadottsága

Címkék: voip távközlés

Szólj hozzá!

Felhívtam a barátomat NewYorkban, a mobilján. Sajnos éppen délután1 óra volt, jött a főnöke, és csak három percet beszéltünk.

Háát ráment a gatyám is. 3 perc 5 mp belekerült 49 Forintomba! :)
( Nálunk minden ügyfél meg tudja nézni online, hogy áll az aktuális számlája, vagy mennyi volt az előző hívása: FixTelecom )

Akkor mondom a részleteket:

HTC touch mobilomra feltelepítettem már régebben a JS phone és a Fring szoftvereket, és beállítottam az accountomat, mely az irodai vezetékes FixTelecomos 62/800-900 -es vezetékes számomhoz tartozik.

A JS-nél kicsöngött minden, de megszakadt. Maradt a fring, ami már jól vizsgázott Skype, Msn, ICQ, kontaktok esetén, mikor felcsatlakoztam az otthoni Wifi hálózatomra.

A Fringben kiválasztottam a barátom számát. Rákérdezett a program, hogy normál hívást akarok, vagy hívni másik accounttal, vagy a SIP-es beállításaimmal akarok tárcsázni.
SIP-es protokollt választottam, és már csörgött is. Folyamatos hangátvitel volt, nem volt szaggatás sem, jól értettük egymást.

Élmény volt kipróbálni, hasonló érzés mint először vezeték nélkül netezni, végül is: a mobilomon hívtam a vezetékes számomról a wifi hálómon keresztül egy külföldi mobilt. És ez már nem fikció, hanem működő valóság..és VoIP

Szeretnél te is olcsón telefonálni? --->>FixTelecom

Címkék: voip wifi htc fring sip híváskapcsolás fixtelecom

Szólj hozzá!

Találtunk egy érdekes cikket az indexen, úgy gondolom hasznos és ezért megosztom veletek:

 

Kevés telefonálással gigantikus számla

 

Bár folyamatosan csökkennek a mobiltelefonálás percdíjai, sőt, a roamingtarifák is egyre olcsóbbak [1], mégis minden héten szárnyra kap egy újabb lánclevél, ami rettenetes számlaösszegekkel riogat. A mostani szerint a +36-os előhívó használatakor plusz díjat vonnak le a mobilszolgáltatók. Megkérdeztük a telkókat felügyelő Nemzeti Hírközlési Hatóságot.

Címkék: index voip hoax számla nhh 36

Szólj hozzá!

Ma érdekes sztorim volt.

Az egyik bankba mentem új üzleti számlát nyitni és miközben a sok papírt töltögettük, várakoztunk a visszaigazolásokra, a távközlési szolgáltatásunkra terelődött a szó.

Próbáltam elmagyarázni a hölgynek, mi is ez az Internet alapú telefonálás, de nem nagyon tudta a munkájára való koncentrálás miatt maradéktalanul megérteni mi is ez.

Úgy alakult, hogy vissza kellett mennem ebéd után, rá is kérdeztem milyen számról csörög majd rám, van-e számkijelzés, mert nem nagyon rajongok a rejtett számokért.

Mondta, hogy mobilszám fog látszódni. Még ekkor sem esett le a tantusz.

Mikor visszamentem világosodott meg a dolog, ami nyugtalanított.

Mondtam a hölgynek, hogy tudja-e, hogy ő sokkal régebben használja a VoIp rendszert mint a városban bárki? Nem értette, ez hogyan lehetséges.

Elmondta, hogy a bankok már régóta használják a VoIP rendszert és az IP telefonokat. Megmutattam a hölgynek, az ott lévő telefonon az UTP kábelt, hogy tessék nézze: itt csatlakozik a "net" a készülékbe. A mobilszám pedig feltehetőleg egy gsm adapter, vélhetően van 20-as, 30-as és 70-es is, mely a vezetékes hívást a gateway-en keresztül a megfelelő körzetű kártyán keresztül kezdeményezi az ügyfél felé, így hálózaton belőli mobil-mobil hívás árát fizeti csak a bank.

Szóval a bankokban már természetes és mindennapos az IP telefónia,  bár a használói nem is tudják milyen technikát használnak.

 

 

 

 

 

Címkék: voip bank gsm adapter fixtelecom

Szólj hozzá!

Mivel célcsoportunk és partnereink közé sorolhatóak a Kábeltelevíziós cégek, az ő figyelmükbe ajánljuk legújabb termékeinket.

 

 

 

Kábeltelevíziózás eszközei

  • Adatátviteli berendezések
  • KTV hálózati eszközök
  • Optikai kábelek
  • Optikai kötéslezárók
  • Szerelvények
  • Szerszámok
  • Kábeltelevíziós eszközök

Digitális Kábeltelevíziós Fejállomások Berendezései
-FT-UMH101 Professzionális Műholdvevő Berendezés
-FT-UMH560 Multiplexer és Scrambler
-FT-UMH500 Multiplexer
-FT-UMH600 TS Scrambler
-FT-UMH221 MPEG Encoder


Analóg hálózati komponensek
-Vonali erősítő
-Beltéri erősítő
-Tápegység távtápláláshoz
-Set Top Box
-Hangolható Sztereo Modulátor
-Fix Csatornás Sztereo Modulátor


Optikai hálózati eszközök
-Előre Irányú Optikai Transmitter
-Visszirányú Optikai Transmitter


Szerszámok, optikai hálózati építőelemek
-FT-FCW-5000 Optikai hegesztőgép
-Optikai kábelek és kötéslezáró
-FT-FCL-230 Optikai száltörő


Kábelek
-QR540/540M,RG11/11M,RG6/6M,CAT5 22

Címkék: digitális eszközök hálózati top box erősítő optikai set ktv kábelek kábeltelevíziós fejállomások vonali

Szólj hozzá!

Publikus nettó nemzetközi -  percdíj táblázatunk

 

Töltse le részletes nemzetközi percdíjtáblázatunkat!

( Pdf formátum 155 Kb )

 

Címkék: nemzetközi hellókarácsony percdíj nemzetközi percdíj

Szólj hozzá!

Telefonáljon INGYEN

Ha ismerősének, rokonának is FixTelecom előfizetése van, beszélgetésük díjmentes. Telefon szolgáltatásunkkal hálózaton belül a nap 24 órájában díjmentesen beszélhet az ország egész területén.


ÚJ PERCDÍJAINK 2008.10.16-tól

Új előfizetői díjcsomagjaink:

Lakossági "Fészek" Díjcsomag

Fészek díjcsomag  
bruttó árak!
Előfizetési díj  
990 Ft
Kapcsolási díj  
0 Ft
Saját hálózat (csúcsidőben)  
0 Ft
Saját hálózat (csúcsidőn kívül)  
0 Ft
Helyi hívás (csúcsidőben)  
6,80 Ft
Helyi hívás (csúcsidőn kívül)  
4,20 Ft
Távolsági hívás (csúcsidőben)  
8,80 Ft
Távolsági hívás (csúcsidőn kívül )  
5,90 Ft
Mobil hívás (csúcsidőben)  
48,00 Ft
Mobil hívás (csúcsidőn kívül )  
34,00 Ft

Az árak bruttó árak! Az árak az ÁFA tartalmazzák!

A díjcsomagot magánszemélyeknek ajánljuk.

A számlázás másodperc alapon történik.

Csúcsidő:
8-18 óráig, Csúcsidon kívüli időszak: 18-8 óráig

Nemzetközi díjak

Amennyiben kedvezőbb árakat szeretne, mert az átlagosnál jelentősebb telefonforgalmat bonyolít, akkor kérjen egyedi ajánlatot!Üzleti díjcsomagok:

FIX- WORK díjcsomag  
nettó
bruttó
Előfizetési díj  
1600 Ft
1920 Ft
Kapcsolási díj  
0 Ft
0 Ft
Saját hálózat (csúcsidőben)  
0 Ft
0 Ft
Saját hálózat (csúcsidőn kívül)  
0 Ft
0 Ft
Helyi hívás (csúcsidőben)  
5,60 Ft
6,80 Ft
Helyi hívás (csúcsidőn kívül)  
5,60 Ft
6,80 Ft
Távolsági hívás (csúcsidőben)  
7,30 Ft
8,80 Ft
Távolsági hívás (csúcsidőn kívül )  
7,30 Ft
8,80 Ft
Mobil hívás (csúcsidőben)  
40,00 Ft
48,00 Ft
Mobil hívás (csúcsidőn kívül )  
40,00 Ft
48,00 Ft

A díjcsomagot kis-, közepes és nagyvállalkozásoknak egyaránt ajánljuk.


A számlázás másodperc alapon történik

Nemzetközi díjak

Amennyiben kedvezőbb árakat szeretne, mert az átlagosnál jelentősebb telefonforgalmat bonyolít, akkor kérjen egyedi ajánlatot!

 

 

FIX-WORK EXTRA díjcsomag  
nettó
bruttó
Előfizetési díj  
825 Ft
990 Ft
Kapcsolási díj  
0 Ft
0 Ft
Saját hálózat (csúcsidőben)  
0 Ft
0 Ft
Saját hálózat (csúcsidőn kívül)  
0 Ft
0 Ft
Helyi hívás (csúcsidőben)  
5,10 Ft
6,20 Ft
Helyi hívás (csúcsidőn kívül)  
5,10 Ft
6,20 Ft
Távolsági hívás (csúcsidőben)  
6,80 Ft
8,20 Ft
Távolsági hívás (csúcsidőn kívül )  
6,80 Ft
8,20 Ft
Mobil hívás (csúcsidőben)  
36,60 Ft
44,00 Ft
Mobil hívás (csúcsidőn kívül )  
36,60 Ft
44,00 Ft
Budapest  
4,30 Ft
5,20 Ft

Ezen díjcsomagnál a havi kötelező vállalt telefonforgalom:
bruttó 10.000 Ft-

A díjcsomagot kis-, közepes és nagyvállalkozásoknak egyaránt ajánljuk.


A számlázás másodperc alapon történik

Nemzetközi díjak

Amennyiben kedvezőbb árakat szeretne, mert az átlagosnál jelentősebb telefonforgalmat bonyolít, akkor kérjen egyedi ajánlatot!

 

 

 

Címkék: mobil voip rendszerek hívás hazai percdíjak olcsó mobilhívás

Szólj hozzá!

 

 

 

Újabb számomra szuper megoldás:

Saját szememmel-fülemmel győződhettem meg a "Nincs több elveszett hívás" szlogen gyakorlati működéséről.

Példa: Nincs a helyén a vállalatvezető, az egyéni vállalkozó, vagy az ügyelets kolléga... Csörög a mellék, de nem veszi fel, pedig hát most jönne a millás üzlet, vagy ajánlatkérés.

Ki tudja visszahívják-e?

A VoIP központunkban beállítottuk azt, ha a mellékünket nem vesszük fel, akkor a céges mobilra automatikusan átirányítódik a hívás és bárhol vagyunk (persze ha van térerő) máris elértek minket!

Siker:

  • a hívó fél elért minket
  • a hívónak nem került plusz költésgbe
  • megismerhette ezt a szuper megoldást

Ajánlatkérés most

Címkék: voip gsm adapter hívás ippbx

Szólj hozzá!

Máris itt az első bejegyzés egy olyan megoldásról, ami hasznos, és a cégvezetők álma.
Az irodából kapcsolható legyen a mobilján a Boss. Egyrészt nem kell kiadni a pirvát mobilját a főnöknek, másrészt ha fontos, nincs elveszett hívás.

Az egyik szolgáltatónk vezetője csörgött be az irodába. Mikit kereste aki a műszaki vezetőnk, aki éppen úton volt a szomszéd település felé. Balázs kollégánk mondta, hogy nincs benn, de kapcsolja.

Mint kiderült, a hívó már itt elgondolkodott, hogy miként kapcsolható valaki, ha nincs ben naz irodában? Miki felvette, látta az irodából keresik. A hívó partnerben már addigra megfogalmazódott a kérdés: Miki! Hogy tudtak téged kapcsolni? hol vagy most?

Megkapta a választ, ami nálunk már megszokott dolog: GSM adapter segítségével a hívást a benne lévő flottakártyán át DÍJMENTESEN kapcsoltuk ki a mobiltelefonra. A hívó félnek mindez plusz költségbe nem került!

Ajánlatkérés most

Címkék: voip gsm adapter híváskapcsolás

Szólj hozzá!

Voip Távközlési megoldások a FixTelecomtól

Cégünknél a legújabb VoIp-os megoldásokkal foglalkozunk, és sokszor találkozunk olyan megoldásokkal és igényekkel, amelyek hasznosak, valósak és napi problémákat vetnek fel. Na mi pont ezeket tudjuk megoldani.

Tipikus esete annak, amikor mi magunk is gyakorlatból csodálkozunk rá a valóban működő megoldásokra, azok használhatóságára és hasznosságára.

Néhány bejegyzésben szeretnénk konkrét példákon át bemutatni mit is lehet ebből a technológiából kihozni, valamint kicsit megmutatni milyen az élet a cégünkben.

Néhány készülő kapmpány kreatívot közzéteszünk, ami inkább érdekes, de nem publikus.

 


Címkék: voip érdekesség távközlés cégélet fixtelecom

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása