HTML

Voip megoldások a FixTelecom -tól

Voip Távközlési megoldások a FixTelecom -tól Cégünknél a legújabb VoIP-os megoldásokkal foglalkozunk, és sokszor találkozunk olyan megoldásokkal és igényekkel, amelyek hasznosak, valósak és napi problémákat vetnek fel. Na mi pont ezeket tudjuk megoldani. címkefelhő: ip telefonszolgáltató , VoIP,VoIP telefonálás, voip szolgáltató, olcsó telefon, PBX, fixtel, alközpont, isdn központ, telefon központ,telefonközpont, kaputelefon, beléptető rendszer, mellékállomás, híváslista, külföldi hívás, GSM modul,

Friss topikok

Linkblog

Találtunk egy érdekes cikket az indexen, úgy gondolom hasznos és ezért megosztom veletek:

 

Kevés telefonálással gigantikus számla

 

Bár folyamatosan csökkennek a mobiltelefonálás percdíjai, sőt, a roamingtarifák is egyre olcsóbbak [1], mégis minden héten szárnyra kap egy újabb lánclevél, ami rettenetes számlaösszegekkel riogat. A mostani szerint a +36-os előhívó használatakor plusz díjat vonnak le a mobilszolgáltatók. Megkérdeztük a telkókat felügyelő Nemzeti Hírközlési Hatóságot.

A lánclevél

"Öt évet dolgoztam az egyik vezető telefontársaságnál  mint termékfejlesztő, és megtudtam egy érdekes dolgot amit jó ha mindenki tud, mert sokan nem értik, hogy kevés telefonálás mellett is olykor óriási számlát postáznak ki.

A magas számlák oka, hogy az emberek nem tudják, hogyha a telefonkönyvükbe egy új számot az ország hívószámával együtt ütnek be (pl: Magyarország : +36 ) akkor minden hívás kezdeményezésekor egy roaming díjjat vonnak le, függetlenül attól hogy az adott országból, vagy határon túlról indították a hívást. Ennek az ára a három nagy cégnél változó: híváskezdemányezésenként 30-48 ft-ig is terjedhet. Mivel uniós tagok vagyunk ezért a számlán nem kötelező feltűntetni egy határozat miatt, legfeljebb a részletes számlán. A kártyás telefonok esetébe meg nem is látszik.

Tehát ha a telefonodba  egy telefonszámot +36 ország hívójellel együtt mentettél el akkor minden egyes alkalommal amikor ezt a számot hívod levonnak tőled 30-48ft-t !!!!!!!!! Roaming szolgáltatás néven.

Aki ezt nem szeretné az írja át a telefonkönyvébe úgy a telefonszámokat, hogy csak a szolgáltató számával kezdődjön (20/30/70). Csak ha külföldről telefonál akkor írja elé az ország hívójelét.

Remélem segíthettem!"

Tények: +36201234567, +36301234567, +36701234567

Az NHH szóvivője, Márton György cáfolta a lánclevélben foglaltakat. "A +36-tal kezdve beírt hazai számok hívása mindig a belföldi tarifával történik. Ha belföldről hívunk egy magyar mobilszámot, akkor sem lesz roaming hívás, ha a számot +36-os ország hívó kóddal írtuk be a telefonba. Sőt ezt a tárcsázási formát tartjuk a legcélszerűbb megoldásnak, hiszen így ha külföldről akarunk telefonálni, akkor nem kell átírni a számot" - mondta, majd részletesen elmagyarázta a tárcsázási különbségeket:

1234567

Ha csak hétjegyű számot írjuk be, akkor csak belföldről lehet hívást kezdeményezni, és csak olyan partnernek, aki azonos szolgáltatónál van. Amennyiben valamelyik fél elhordozza a számát egy másik szolgáltatóhoz, akkor az így beírt számok másnál fognak csörögni, ezért ez a megoldás nem célszerű, nem ajánlott.

06201234567, 06301234567, 06701234567

Be lehet írni a mobiltelefonba a számot úgy, hogy az 06-20, 06-30, vagy 06-70-nel kezdődjön, majd ezt követi a 7 jegyű mobilszám, de ebben az esetben, ha külföldön is használni akarjuk a telefont, minden hívás előtt át kell írni a +36-tal kezdődő formára a számot.

201234567, 301234567, 701234567

A levélíró által javasolt 20/30/70-nel kezdődő forma nem létezik, nem értelmezhető, nem működik, mondta Márton György.

 

 

http://index.hu/tech/hoax/2009/04/06/keves_telefonalas_gigantikus_szamla/

Címkék: index voip hoax számla nhh 36

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavkozles.blog.hu/api/trackback/id/tr451051073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása